clanak False

60. obljetnica Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu

Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu obilježila je danas u Gradskom kazalištu Gavella 60. godišnjicu svoga postojanja i rada.
07.12.2015.


Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu obilježila je danas u Gradskom kazalištu Gavella 60. godišnjicu svoga postojanja i rada.

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je činjenicu da se škola u svojoj povijesti selila pet-šest puta, te najavio još jednu, posljednju selidbu i to na Botićev trg.
Novi prostori za Hotelijersko-turističku školu trebali bi se početi uređivati već slijedeće godine u sklopu projekta 10+10+10.  (10 vrtića, 10 škola i 10 športskih dvorana u sljedećoj godini), rekao je zagrebački gradonačelnik obraćajući se učenicima, profesorima i djelatnicima škole koji će napokon dobiti svoje prostore.

U svome dosadašnjem radu Škola, koju pohađa 750 učenika, svoje je uspjehe temeljila na povezivanju procesa učenja i potreba radnog mjesta za koje su se učenici školovali. Mnogi bivši učenici danas su uspješni gospodarstvenici u sektoru turizma, a to nas svakako motivira da se u svom djelovanju orijentiramo na koncepciju učenja kojom će moći učinkovito odgovoriti svim suvremenim trendovima turističkog gospodarstva, istaknula je ravnateljica Škole mr.sc. Marija Rasan Križanac nakon čega je podijelila priznanja profesorima i drugim zaslužnim djelatnicima.
 

Gradske vijesti - 2015.