clanak False

Blagdansko darivanje u Gunji i Vukovaru

U povodu božićnih blagdana gradonačelnik Milan Bandić danas je razveselio prigodnim poklon paketima 800 djece i 600 umirovljenika iz Gunje i Vukovara.
17.12.2015.

Galerija

U povodu božićnih blagdana gradonačelnik Milan Bandić danas je razveselio prigodnim poklon paketima 800 djece i 600 umirovljenika iz Gunje i Vukovara.

Red je da glavni grad pomaže drugim gradovima Hrvatske koji su u puno težoj situaciji, rekao je gradonačelnik naglasivši da je ovo mali znak pažnje koji ljudima puno znači.
Drago mi je što vidim da se život vratio u Gunju i da sve pomalo dolazi u normalu. Naravno, ima tu još posla, ali sve se kreće u dobrom smjeru, dodao je gradonačelnik istaknuvši da je Zagreb dao i 20 000 kuna za nogometno igralište.

Ovo nije prvi put da Zagreb i gradonačelnik pomažu Gunji. Drago nam je da su opet razveselili našu djecu i umirovljenike, naglasio je načelnik općine Hrvoje Lucić, uz zahvalu za svu dosadašnju pomoć.
Što se tiče obnove Gunje, načelnik Lucić rekao je da je pri kraju. Još 15 obitelji stanuje u kontejnerima, ali i oni bi do nove godine, najkasnije u siječnju, trebali preseliti u kuće.


Podjela poklona u Vukovaru

Podijelivši poklone djeci iz obitelji slabijeg socijalnog stanja u Vukovaru, gradonačelnik je napomenuo da je Vukovar grad heroj i da uz njega trebamo biti uvijek, a pogotovo za blagdan zajedništva i obitelji.
Mi smo u Vukovaru svake godine, ali ne samo na godišnjicu njegova pada, i nastojimo pomoći koliko god možemo. Ovo danas nije velika pomoć, ali je nešto čime ćemo im blagdane učiniti veselijima, rekao je gradonačelnik Bandić pozvavši i druge da slijede primjer Grada Zagreba.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vukovara Ljubica Mudri zahvalila je na, kako je istaknula, prekrasnoj gesti koja će mališanima uljepšati blagdane.

Poklone su dobili i štićenici Udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama, Vukovarska golubica i Vukovarski leptirići, na kojima su gradonačelniku zahvalili pjesmom.
Ovo nije ni prvi ni zadnji put da smo zajedno, istaknuo je gradonačelnik zaželjevši im sretan Božić.

Grad Zagreb razveselio je prigodnim poklonima i članove Udruge umirovljenika grada Vukovara na njihovom tradicionalnom božićnom druženju.
Drago nam je što nas se Zagreb sjetio i dodatno nam uljepšao nadolazeće dane poklonima i znakom pažnje, rekao je uz zahvalu predsjednik Udruge Mirko Varga.


 

Gradske vijesti - 2015.