clanak False

Predstavljanje kataloga izložbe "Zoološki vrt u Zagrebu 1925.-2015."

U prostorima Muzeja grada Zagreba predstavljen je katalog izložbe Zoološki vrt u Zagrebu 1925. - 2015., autorice Željke Kolveshi koji prati povijesni razvoj Vrta.
24.11.2015.
U prostorima Muzeja grada Zagreba predstavljen je katalog izložbe Zoološki vrt u Zagrebu 1925. -2015., autorice Željke Kolveshi koji prati povijesni razvoj Zoološkog vrta kao prepoznatljive slike identiteta Zagreba. Predstavljanju kataloga u ime gradonačelnik Milana Bandića i Grada Zagreba prisustvovala je zamjenica Vesna Kusin.

Čestitavši autorici na uspješnom projektu, zamjenica Kusin je istaknula kako se radi o hvalevrijednoj suradnji dviju velikih zagrebačkih institucija, Zoološkog vrta u Zagrebu i Muzeja grada Zagreba, podsjetivši kako je u tijeku velika obnova zapadnog dijela Zoološkog vrta, koja se u najvećem dijelu financira iz fondova Europske Unije uz pomoć Grada.

Ravnateljica Zoološkog vrta Davorka Maljković naglasila je kontinuiranu potporu Grada u realiziranju projekata obnove, dodavši kako će ovaj katalog poslužiti kao dokument vremena i pokazatelj odličnog rada Vrta. Ravnateljica je spomenula kako se ovim projektom otvaraju i mogućnosti za buduću suradnju.

Katalog je napisan tako da služi kao polazište za druge autore kada je riječ o ovoj temi, ali i tako da bude zanimljiv i pristupačan svima, rekla je kustosica Željka Kolveshi, koja je izložbom htjela prikazati značaj Zoološkog vrta kao kulturne i turističke odrednice grada Zagreba od njegovih početaka davne 1925. godine do danas.

Muzej grada Zagreba prigodom predstavljanja kataloga izložbe, donirao je Klinici za dječje bolesti Zagreb radove – likove životinja djece zagrebačkih vrtića i osnovnih škola koji su nastali kao dio sveukupnog likovnog dizajna izložbe. Kada neka promocija poput ove današnje ima i humanitarnu notu, onda ona poprima još veći značaj, zaključila je zamjenica Kusin, izrazivši veliko zadovoljstvo time što od malih nogu učimo djecu da uvijek treba pomagati drugima. 

Gradske vijesti - 2015.