clanak False

Konferencija za novinare Akti gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare najavio je prijedlog Proračuna za 2016., koji će sutra biti na dnevnom redu Gradske skupštine Grada Zagreba.
30.11.2015.

Gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavio prijedlog Proračuna za 2016., koji će sutra biti na dnevnom redu Gradske skupštine Grada Zagreba.
Na tu temu očekujem konstruktivnu raspravu, a mi smo otvoreni za sve prijedloge. Proračun nismo povećavali, kao i prošle godine iznosi 6 milijardi 850 milijuna kuna, a koncipiran je na način da bude razvojan, socijalan i uravnotežen.

Kao što i sami znate, Grad funkcionira dobro, rad niti jedne gradske institucije nije doveden u pitanje, plaće isplaćujemo na vrijeme
, dodao je gradonačelnik. Probijanje Branimirove u punom profilu, koje smo započeli prošli mjesec, dovođenje vode i odvodnje na područja koja to još nemaju, zatim privlačenje sredstva iz EU fondova za gradnju žičare na Sljemenu, kao i gradnja nadvožnjaka nad Radničkom, spajanje  podvožnjaka između Žitnjaka i Petruševca, prioriteti su Grada i ove Gradske uprave.

Na pitanje  o kaznama za građane koji bacaju glomazni otpad gradonačelnik je odgovorio kako naglasak nije na kažnjavanju nego edukaciji i podizanju ekološke svijesti sugrađana.


Pogledajte kratki vodič Prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2016.



Gradske vijesti - 2015.