clanak False

Počeo Advent

Večeras je počeo Advent u Zagrebu 2015. manifestacija koja nizom događanja iz godine u godinu privlači sve više Zagrepčana, ali i gostiju iz zemlje i svijeta.
28.11.2015.

Paljenje prve svijeće i otvorenje Ledenog parka

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu oko Manduševca, otvorenjem Ledenog parka i blagdanskim osvjetljenjem Zrinjevca večeras je počeo Advent u Zagrebu 2015. atraktivna manifestacija koja nizom događanja iz godine u godinu privlači sve više Zagrepčana, ali i ciljanih gostiju iz zemlje i svijeta.

Dobar program, odlična atmosfera i blagdanski ugođaj očekuju nas sve do 10. siječnja.

Prva adventska svijeća
U nazočnosti gradonačelnik Milana Bandića, Službu riječi – obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu oko Manduševca predvodio je zamjenik biskupa vikara za grad Zagreb mons. Zvonimir Sekelj, nakon čega je uslijedio prigodni program u izvedbi Hrvatskog seljačkog društva Podgorac iz Gračana.
U ovo vrijeme darivanja i ljubavi, moja je poruka svim sugrađanima i svim dobrim ljudima da budemo svaki dan bolji ljudi i da učinimo svaki dan jedno dobro djelo više nego protekli dan, rekao je gradonačelnik Bandić.

I ove godine atraktivan Ledeni park
Na Trgu kralja Tomislava zagrebački gradonačelnik, u društvu s direktoricom TZGZ Martinom Bienenfeld, otvorio je najveći kompleks klizališta u regiji, koji se prostire na gotovo 2 tisuće m² ledene površine – Ledeni park. Posebno osmišljeno svečano otvorenje ove blagdanske atrakcije sve je prisutne, a na oduševljenje najmlađih, odvelo u jedan od najpopularnijih, Oskarima nagrađen animirani film Snježno kraljevstvo.

Pozvavši sve da sljedećih 40-ak dana uživaju u bajkovito uređenom gradu, gradonačelnik Bandić je naglasio da je naš Advent postao pepoznatljiv i izvan granica Lijepe naše i jedna od najboljih destinacija koju će posjećivati brojni turisti.

Kako se čulo, ove godine, blagdanski sjaj i klizačke avanture moći će se pratiti i s atraktivnog Ledenog vidikovca uz šampanjac, punč i kuhano vino.

Advent na Zrinjevcu
U najljepšem gradskom parku Zrinjevcu nešto kasnije je zasjalo tisuće lampica čime je zaokružen bogat program na Lenuccijevoj potkovi u kojem svatko može naći nešto za sebe.

Advent u Zagrebu 2015.
Blagdansko uređenje grada
 

Gradske vijesti - 2015.