clanak False

Završna konferencija projekta "Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća"

Kroz dvogodišnji projekt Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća svoje je tvrtke pokrenulo deset branitelja.
08.12.2015.

Kroz dvogodišnji projekt Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća, koji provodi Grad Zagreb u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ, svoje je tvrtke pokrenulo osam branitelja, a dvije su pred otvaranjem, čulo se na današnjoj završnoj konferenciji u prostoru Plavog ureda – Poduzetničkog centra Grada Zagreba.

Riječ je o projektu samozapošljavanja branitelja koji je pokrenut na inicijativu Gradskog ureda za branitelje, a osim edukacije koju su pohađali u Razvojnoj agenciji i Plavom uredu, branitelji su imali svu potrebnu pomoć oko rješavanja dokumentacije i stvari potrebnih za otvaranje vlastite tvrtke. Grad je za Projekt u kojem je sudjelovalo oko 100 branitelja, izdvojio 200.000,00 kuna.

Drago mi je da je Plavi ured opravdao svoje osnivanje i da smo ovim Projektom i poticajima omogućili braniteljima osnivanje vlastitih tvrtki i na taj im način pomogli da bolje i lakše žive, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Oni su najviše dali za Domovinu i doprinijeli da svi mi možemo živjeti u miru, stoga je naša dužnost da im omogućimo da rade i žive dostojanstvenim životom, dodao je gradonačelnik, zahvalivši svim sudionicima na trudu.

Uz zahvalu na ukazanom povjerenju za sudjelovanje, direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šestić izrazio je zadovoljstvo što Projekt pokazuje dobre rezultate, te dodao da se nada da ovo nije kraj suradnje već da će ovakvih projekata biti i nadalje.
Mi ulažemo puno truda za poticanje samozapošljavanja, a kada nam ponestane novaca Grad nas uvijek podupre, rekao je predstojnik Područnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krunoslav Knežević. Stoga nam je drago da smo sudjelovali u ovom dvogodišnjem Projektu koji je iznjedrio deset novih poduzetnika.

Novi poduzetnici – branitelji zahvalili su na dobivenoj mogućnosti koja im je, kako su naglasili, puno značila, napomenuvši da su zahvaljujući susretljivosti i pomoći zaposlenih u Plavom uredu i Gradskom uredu za branitelje, obnovili samopouzdanje koje je rezultiralo ostvarivanjem njihovih ideja, odnosno pokretanjem tvrtki.


Gradske vijesti - 2015.