clanak False

Na prvoj crti zdravlja

Danas je predstavljen javnozdravstveni projekt Na prvoj crti zdravlja Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja.
20.11.2015.

Na konferenciji za novinare organiziranoj u prostorijama Zaklade za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti danas je, u nazočnosti gradonačelnika ujedno i upravitelja Zaklade Milana Bandića, predstavljen javnozdravstveni projekt Na prvoj crti zdravlja.


Radi se o projektu kojeg provodi Zagrebački institut za kulturu zdravlja, a bavi se znanstvenim i edukativnim aktivnostima vezanima uz zdravlje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te stradalnika Domovinskog rata.

Prevencija u zdravlju je Conditio sine qua non opstanka zajednice i ljudi ove države. Trebamo  pomoći onima koji su nas zadužili svojim djelovanjem i nesebičnim davanjem sebe. Preveniranje i pomoć ljudima je abeceda morala svakog čovjeka, naglasio je gradonačelnik te najavio proslavu svog 60. rođendana ove nedjelje  na kojoj će se, već tradicionalno, umjesto poklona donirati sredstva za rad Zaklade na provođenju društveno korisnih projekata posvećenih zdravlju, osobiti prevencije i liječenju cerebrovaskularnih bolesti.

Također, prema najavi predsjednika Upravnog odbora Zaklade Veljka Đorđevića, početkom sljedeće godine planira se otvaranje nekoliko novih savjetovališta  za psihološku pomoć, za kulturu prehrane i fizičku aktivnost, a  već 4. i 5. prosinca organizirat će se stručna konferencija na kojoj će se govoriti o epidemiološkim pokazateljima vezanim uz zdravlje naših branitelja i članova njihovih obitelji, fizičkom i psihosocijalnom zdravlju…
Konferencija će se odvijati kroz plenarna predavanja, okrugle stolove, kratka usmena izlaganja, poster prezentacije, kulturno umjetnički program te predstavljanje materijala na promotivnim štandovima.
 


Gradske vijesti - 2015.