clanak False

Humanitarna akcija Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti"

U sklopu božićne akcije Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti, na Trgu bana Jelačića, po povoljnim su se cijenama prodavala božićna drvca.
19.12.2015.

U sklopu božićne akcije Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti, ove godine pod nazivom Zagrli svijet, na Trgu bana Jelačića, po povoljnim su se cijenama prodavala božićna drvca, koja su donirale Hrvatske šume.

Kupnjom drvca, akciju je kao i svake godine, podržao gradonačelnik Milan Bandić. Tom prilikom, gradonačelnik je istaknuo kako u vrijeme Božića, u vrijeme darivanja, treba misliti na one koji su zaboravljeni, osiromašeni i napušteni.
Caritas to radi svake godine, a Grad Zagreb se priključi davanjem ove najatraktivnije lokacije na Jelačić placu. Pozivam sve sugrađane da kupnjom bora pomognu onima kojima je najpotrebnije, rekao je gradonačelnik.


Rotarijanski buvljak za Udrugu Senzori
Nakon toga, na poziv predsjednika Udruge Senzori Slavena Vujića, gradonačelnik se priključio humanitarnom buvljaku kojeg je Rotary klub Zagreb Agram organizirao za Udrugu za pomoć djeci sa senzornim poremećajima Senzori.
Prihod od akcije namijenjen je za opremanje senzorne sobe za terapiju djece koja imaju teškoće s ravnotežom, teško se snalaze u prostoru, imaju motoričke probleme, preosjetljivi su ili neosjetljivi na vizualne efekte, zvukove, mirise ili dodire.




 

Gradske vijesti - 2015.