clanak False

"Agramovci" kod gradonačelnika

02.10.2012.


U povodu sjajnog uspjeha atletičara na Paraolimpijskim igrama u Londonu, na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Nizozemskoj, te Svjetskom atletskom dvoranskom prvenstvu za osobe s teškoćama u razvoju u Manchesteru, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi članove i vodstvo Atletskog kluba za osobe s invaliditetom
Agram. 

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, predsjednik Agrama Dražen Nosso mu je zahvalio i na odličnoj suradnji , te kontinuiranoj podršci. Sada se nada, dodao je, i podršci u nastojanju da za naredni paraolimpijski ciklus uđu u redovno financiranje, odnosno budu izjednačeni s ostalim sportašima. Tomu u prilog idu odlični ovogodišnji rezultati Agramovaca koji su osvojili dva zlata, četiri srebra i dvije bronce na spomenuta tri velika međunarodna natjecanja. Pritom, Agram je i sedmi put ekipni i pojedinačni prvak Hrvatske, a kako se čulo, u Londonu se natjecalo čak 27 zagrebačkih paraolimpijaca. 

Uz čestitke na uspjesima i želje za puno zdravlja i sportske sreće, gradonačelnik Bandić je zahvalio Agramovcima što iznova dokazuju da je Zagreb grad vrhunskog sporta. Zato Klub u proračunu za iduću godinu trebaju dobiti mjesto koje zaslužuje – rekao je gradonačelnik obećavši daljnju bezrezervnu podršku tim vrhunskim sportašima. 

Maksimalnu podršku obećao je i resorni pročelnik Ivica Lovrić napomenuvši da se u 150 milijuna programskih kuna koliko je namijenjeno za sport, trebaju naći sredstva i za Agram. 

Osim predsjednika AK Agram, na prijemu kod gradonačelnika bili su osvajači medalja Branimir Budetić, Zoran Talić, Mladen Tomić i Drako Majdandćić, treneri: Mihovil Rendulić, Ante Brkljačić, Ante Pavković i Petar Klašnja, te tajnik kluba i izbornik atletske paraolimpijske organizacije Branko Omazić.


Gradske vijesti - 2012.