clanak False

Dodjela priznanja mladim darovateljima krvi

05.05.2010.

 U Gradskoj skupštini Grada Zagreba održana svečanost za srednjoškolce koji su prvi put darovali krv

"S osobitim zadovoljstvom Vas pozdravljam i drago mi je vidjeti Vas u ovolikom broju u ovoj prigodi kojom svečano obilježavamo Vaše prvo darivanje krvi. Veseli me što Vama mladim srednjoškolcima mogu zahvaliti na plemenitoj, humanoj i nesebičnoj solidarnosti kojom darujući krv pomažete bolesnima i unesrećenima, te na taj način svjedočite o ljudskoj dobroti. Znam i uvjeren sam da ste se osjećali bolje kad ste postali donatori krvi nego trenutak prije toga" naglasio je Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba. 

"Zahvaljujem na toj spremnosti da darujete dio sebe, i na toj mladenačkoj ljubavi prema bližnjemu", dodao je u nastavku svečanosti na kojoj je uručio priznanja predstavnicima srednjih škola iz kojih dolaze mladi darivatelji krvi.

Nadu da će svojim dobrim djelom animirati i svoje kolege da se priključe velikoj zajednici darovatelja krvi, te zahvalnost na plemenitosti i solidarnosti izrazili su Jelena Pavičić-Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, te Morana Paliković Gruden i Tatjana Holjevac, potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba. Organizator svečanosti bio je Hrvatski Crveni križ, odnosno  Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.  Na svečanosti povodom prvog darivanja krvi, više od 40 zagrebačkih srednjih škola primilo je zahvalnice za učenike koji su postali darovatelji.

Predstavnici organizacija Crvenog križa i nadležnih ministarstava također su ovom prilikom izrazili nadu da će i mediji posebno promovirati ovakvu plemenitu aktivnost u cilju uključivanja što više mladih kako bi darivanjem krvi nesebično pomogli u spašavanju ljudskih života.