clanak False

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem posjetio Sveučilište u Zagrebu

19.03.2010.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem posjetio Sveučilište u Zagrebu 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodin Boris Šprem, na poziv rektora, prof. dr. Alekse Bjeliša, uzvratno je danas 19. ožujka posjetio Sveučilište u Zagrebu. Na sastanku s rektorom sveučilišta prof. dr. Aleksom Bjeliš i njegovim suradnicima sudjelovala je i gospođa Tatjana Holjevac potpredsjednica Gradske skupštine grada Zagreba Rektor Sveučilišta, prof. dr. Aleksa Bjeliš upoznao je predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodina Borisa Šprema s planovima prostornog razvoja Sveučilišta u Zagrebu, osobito u pogledu uređenja prostora na Borongaju i prometnog povezivanja s ostalim sveučilišnim sastavnicama. Posebno je naglašena potreba hortikulturnog uređenja spomenutog prostora i povezivanje i očuvanje zelenih površina, te završetak započetih projekata izgradnje i uređenja sveučilišnih akademija i fakulteta. Također je istaknuta potreba suradnje Grada i sveučilišta otvaranjem ureda pri Europskoj uniji, te korištenje predpristupnih fondova za realizaciju sveučilišnih projekata.

U razgovoru je naglašena potreba još bolje suradnje između Grada Zagreba i Sveučilišta u pogledu razvoja sveučilišnih sadržaja, prostornih, športskih te što boljeg prometnog povezivanja fakulteta i sveučilišnih institucija izgradnjom i otvaranjem prometnog terminala na Savskom mostu te terminala kod Kampusa na Borongaju, a za što postoji obostrani interes i velike mogućnosti.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodin Boris Šprem zahvalio je rektoru Sveučilišta, prof. dr. Aleksi Bjeliš, članovima Rektorskog zbora i nazočnim dekanima fakulteta na održanoj prezentaciji Prostornog razvoja Sveučilišta u Zagreb i iznesenim prijedlozima, te je u ime Gradske skupštine Grada Zagreba dao potporu planovima razvoja Sveučilišta u Zagrebu uz prijedlog da se o konkretnim pitanjima i temama održi sastanak i s  pročelnikom Ureda za kulturu, obrazovanje i šport, gospodinom Ivicom Lovrić, a u cilju postizanja što efikasnije suradnje u rješavanju iznesenih prijedloga i inicijativa.