clanak False

Nova osnovna škola na Kajzerici

18.12.2009.

Javno privatno partnerstvo uz podršku Gradske skupštine Grada Zagreba (GSGZ) moglo bi biti rješenje za izgradnju nove osnovne škole i vrtića na lokaciji Kajzerica, poručio je Boris Šprem, predsjednik GSGZ. O planu za izgradnju škole i potrebi za financijskom te političkom podrškom izvijestili su predsjednika GSGZ Bernd Fischer, veleposlanik Njemačke i Jerome Pasquier, veleposlanik Francuske u Republici Hrvatskoj. „Kao GSGZ podržavamo projekt, ali on ovisi o mogućnostima gradskog proračuna. Investiranje u idućoj godini bit će vrlo restriktivno, te bi bilo dobro da osim u Gradu, potražite partnere i u privatnom sektoru“, poručio je veleposlanicima Šprem.

Izgradnja osnovne škole i vrtića na lokaciji Kajzerica, dobila je podršku i gradske uprave, no aktualni recesijski trenutak usporio je izgradnju. Škola i vrtić, kako je zamišljeno, bili bi  namijenjeni svoj djeci koja žive na području Novog Zagreba, te djeci diplomatskih predstavnika u RH, a imala bi nastavu na francuskom, njemačkom i hrvatskom jeziku.

Inače je od ostalih tema u razgovoru dotaknuto pitanje budućih investicija u gradu Zagrebu, planiranja proračuna grada, iskustava u direktnom izboru gradonačelnika.