clanak False

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem posjetio Policijsku upravu zagrebačku

19.04.2010.


 
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodin Boris Šprem, na poziv načelnika gospodina Tomislava Buterina, posjetio je Policijsku upravu zagrebačku. U izaslanstvu Gradske skupštine Grada Zagreba u razgovorima su sudjelovali suradnici predsjednika Gradske skupštine, gospodin Juraj Hrženjak, gospođa Tatjana Potkonjak i Toma Petrović.

Gospodin Tomislav Buterin, načelnik PU zagrebačke, sa suradnicima, zamjenikom načelnika PU zagrebačke gospodinom Mihaelom Vargom i gospođom Marijom Goatti Matijević upoznao je predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba gospodina Borisa Šprema s radom i aktivnostima koje Policijska uprava zagrebačka provodi u pogledu zaštite imovine i sigurnosti građana. Posebno je istaknuta i naglašena potreba što bolje suradnje policije i Grada Zagreba, odnosno lokalne samouprave na svim razinama u pogledu poduzimanja mjera prevencije i povećanja sigurnosti građana i imovine. U tom pogledu je osnivanje Vijeća za prevenciju Grada Zagreba, te Vijeća za prevenciju gradskih četvrti i Mjesnih odbora vrlo važan i značajan projekt, pri čemu je osobito važno suradnju podići na puno višu razinu, ostvarivanjem dnevnih i mjesečnih kontakata i razmjene informacija, te uključivanjem svih struktura značajnih za provođenje projekta prevencije i postizanja što većeg stupnja sigurnosti.

U razgovoru je također istaknuta i naglašena potreba boljeg medijskog praćenja spomenutih aktivnosti, pri čemu je vrlo važna potpora i doprinos Gradske skupštine Grada Zagreba.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba gospodin Boris Šprem istaknuo je spremnost Gradske skupštine na ostvarivanje još bolje suradnje, a postojeće inicijative i razgovori pokazuju da smo na dobrom putu.