clanak False

Gradonačelnik primo Gorana Končara

28.09.2012.

Uoči početka solističke karijere Gorana Končara, a nakon četvrt stoljeća umjetničkog vođenja Zagrebačkog kvarteta, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je tog uglednog violinista koji mu je zahvalio na dugogodišnjoj suradnji i velikoj pomoći na putu uspjeha Kvarteta na domaćoj i međunarodnoj sceni. 

Upravo zahvaljujući našim partnerskim odnosima ovaj se period već naziva zlatnim godinama Zagrebačkog kvarteta – rekao je ugledni gost,  naglasivši da je gradonačelnik Bandić dao i glavni poticaj za suradnju sa Šangajem koja je postala vrlo plodonosna, pa će tako u veljači sljedeće godine u radu ocjenjivačkog suda na međunarodnom violinističkom natjecanju Vaclav Huml sudjelovati i voditeljica studija violine u Šangaju i Pekingu, prof. V. Tsu. Naime, prema dostupnim podacima, u Kini djeluje oko 18 milijuna violinista, što tu zemlju čini velesilom na tom području i hrvatskoj poželjnim partnerom. 

Gradonačelnik je dragome gostu zaželio uspješan nastavak karijere uz napomenu da je uvjeren kako će i dalje surađivati na kvalitetnim projektima. 

Uz gradonačelnika Bandića, susretu  u Bijelom salonu prisustvovali su Ivica Lovrić i Slavko Kojić , pročelnici za obrazovanje, kulturu i šport, odnosno financije.


Gradske vijesti - 2012.