clanak False

IX. gerontološki tulum na Zrinjevcu

01.10.2012.


U okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas na Zrinjevcu IX. gerontološki tulum, manifestaciju namijenjenu osobama treće životne dobi koju, već tradicionalno, organizira Grad Zagreb u suradnji sa Zakladom Zajednički put.

Uz obećanje da se neće povećavati cijene korisnicima domova umirovljenika, već da će Grad naći rješenje kako da se nadomjesti razlika, gradonačelnik Bandić zaželio je starijim sugrađanima puno zdravlja te ponovio da su oni najmudrija generacija koja treba uživati u svojoj zlatnoj dobi.

Uz kulturno-zabavni i rekreativni program u izvedbi korisnika gerontoloških centara i domova umirovljenika, u suradnji s mlađim generacijama, posjetitelji su na Zrinjevcu mogli doznati više o uslugama i programima namijenjenim za aktivno i zdravo starenje koje kontinuirano razvija Gradska uprava, a na štandovima je organiziran i niz preventivno-zdravstvenih usluga poput mjerenja tlaka, statusa vitamina i minerala, te mjerenje tlaka venske cirkulacije...


Gradske vijesti - 2012.