clanak False

Još jedan vrtić u Sesvetama

31.10.2012.

Uz šarmantno vodstvo i svečani program u izvedbi Pčelica i Zvončiča, te simboličnom predajom ključeva mališanima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je područni objekt Izvor Dječjeg vrtića Leptir u sklopu sesvetske Župe Svih Svetih.

Otvaranje ovog vrtića još je jedan korak prema cilju da stvorimo uvjete kako ni jedno dijete u Zagrebu ne bi ostalo bez mjesta u vrtiću – rekao je gradonačelnik Bandić zahvalivši ravnateljici Branki Brlečić i svim djelatnicima koji skrbe o mališanima koji su, ponovio je, naše najveće blago.

Novi objekt u kojem će boraviti 50 djece, 24 starije jasličke i 26 mlađe vrtićke dobi, blagoslovio je župnik Mario Migles, a Gradu je na ovom novom objektu zahvalio i predsjednik Vijeća GČ Sesvete Željko Blažinović.

Inače, kako se čulo, riječ je o adaptiranom prostoru površine 305,18 m2, koji uključuje sobe dnevnog boravka s pripadajućim sanitarijama prilagođenima djeci, garderobe, čajnu kuhinju, te među ostalim, zbornicu za odgajatelje. Sredstva za građevinske radove, didaktičku opremu i opremanje kuhinje u iznosu od 1,2 milijuna kuna izdvojio je Grad, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Vanjski prostor igrališta za djecu površine je 500 m2. 
 


Gradske vijesti - 2012.