clanak False

Kestenje i portugizac oduševili Zagrepčane

20.10.2012.


(Zagrebancija.com)  Besplatno kestenje i vino oduševili Zagrepčane!  San je postao java, kesteni su dali prve plodove i omogućili održavanje ove kestenijade, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.



U besplatnom kestenju i čaši vina za pet kuna na zagrebačkom Bundeku mogu uživati svi Zagrepčani, ali i svi oni koji su se našli ovdje u prolazu. Kestenijada će trajati sve do 18 sati, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iskoristio je ovu priliku te svoje sugrađane pozvao da dođu uživati na ovom, kako je kazao, najljepšem jezeru u ovom dijelu Europe.


- Kada smo prije osam godina posadili prva drveća kestena ovdje na Bundeku, organizacija kestenijada i veselje građana nam je bio najvažniji cilj. San je postao java i evo, drago mi je što vidim toliki broj ljudi i što građani mogu uživati u ovom ukusnom kestenju i kvalitetnom vinu - poručio je Bandić povodom kestenijade na Bundeku.

Bandić je ovu priliku iskoristio te najavio da je ovo tek prva u nizu kestenijadi te da građani i iduće godine mogu očekivati organizaciju ove manifestacije.

Građane su vrući kesteni i vino oduševili te poručuju kako bi ovakvih događanja u Zagrebu trebalo biti više.

- Oduševljena sam s kestenjem i vinom, vrijeme je prekrasno i ne znam što više mogu poželiti. Veliko hvala našem gradonačelniku što je organizirao ovu kestenijadu za svoje sugrađane - rekla je jedna posjetiteljica.

Uz kestenje i vino, posjetitelje Bundeka očekuje i bogat zabavni program za koji su zadužena zagrebačka kulutrno-umjetnička društva te zagrebačke mažoretkinje


Gradske vijesti - 2012.