clanak False

Marijo Možnik kod gradonačelnika

17.08.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi hrvatskog gimnastičara i člana tehničkog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza Marija Možnika.
Tema sastanka je bila organizacija Europskog prvenstva u gimnastici koje bi se trebalo održati u Zagrebu 2021.

Ovo je bio inicijalni sastanak s gradonačelnikom i njegovim suradnicima o mogućoj kandidaturi Zagreba za domaćinstvo Europskog prvenstva. Prvi slobodan termin za moguću kandidaturu je 2021., a Hrvatski gimnastički savez smatra da je Zagreb najbolji izbor za domaćinstvo ovog velikog natjecanja, ponajprije zbog postojeće infrastrukture i dostupnosti, objasnio je Možnik te dodao: da bismo uspješno predali kandidaturu i organizirali Prvenstvo potrebna nam je podrška Grada Zagreba. Gradonačelnik nam je dao punu podršku, smatra da je Zagreb zaslužio organizirati jedno veliko gimnastičko natjecanje jer predugo nismo imali priliku vidjeti vrhunske gimnastičare izbliza.
 
Dvije zagrebačke dvorane već imaju potrebne uvjete, to su Dom sportova i Arena Zagreb, dok se dvorane za trening i pripreme mogu osposobiti na Velesajmu. Bez podrške Grada, kandidatura nije moguća.Treba nam pomoć za korištenje dvorana, za prijevoz i smještaj za delegacije gimnastičarskih saveza. Kad razradimo strategiju i prikupimo konkretne brojke, opet ćemo se sastati s predstavnicima Grada,
 rekao je Možnik.

Uz gradonačelnika i njegovu zamjenicu Oliveru Majić, sastanku u Gradskoj upravi su prisustvovali i Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba, Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam i Ljuba Žgela, voditeljica podružnice ZET. 

Gradske vijesti - 2017.