clanak False

Međunarodna konferencija Zelena tranzicija pokreće europske gradove - Zagreb 2024

09.05.2024.
Nakon uspješno odrađenog prvog dana, u Staroj gradskoj vijećnici se ovog petka, 10. svibnja održava drugi dio međunarodne konferencije pod nazivom „Zelena tranzicija pokreće europske gradove“ u organizaciji Grada Zagreba, Gradske skupštine i Regionalne energetsko-klimatske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

„Glavni fokus konferencije će biti na politikama lokalnih vlasti u području energetske tranzicije i prilagodbe klimatskim promjenama te provedbi Europskog zelenog plana i prelasku na obnovljive izvore energije. Pridružit će nam se i gradonačelnik Varšave Rafal Trzaskowski te dogradonačelnice Bologne Anne Lise Boni i Budimpešte Kata Tüttő, gradonačelnici Splita i Križevaca te dogradonačelnica Osijeka“, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Uz njih, svoje ideje, primjere iz prakse, provođenje politika, strategija i drugo predstavit će i predstavnici nevladinih organizacija i udruga te akademske zajednice. Upravo oni će se pridružiti gradonačelnicima na panel raspravama: „Urbane strategije za klimatsku otpornost i integraciju obnovljivih izvora energije“, „Budućnost Europskog zelenog plana u kontekstu izbora za Europski parlament“, te „Urbane inovacije u obnovljivim izvorima energije“.

“Budite dio našeg razgovora o tome kako najbolje provesti energetsku tranziciju. Zagreb izrasta u lidera zelene tranzicije u Europi”, dodao je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović.

Ravnatelj REGEA-e Julije Domac istaknuo je kako je jedna od bitnih uloga gradova da štite svoje građane, otvaraju vrata energetskim zajednicama, a sve kako bi bili bogatiji, otporniji i sigurniji.

Konferencija će se od 9:00 sati moći pratiti uživo putem You Tube kanala i web-stranice. Program konferencije možete pronaći ovdje.
 

Gradske vijesti