clanak False

Potpisan Sporazum o suradnji i donaciji između Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i UNICEF-a

19.04.2024.
Danas je u zgradi Gradske uprave potpisan sporazum o suradnji i donaciji između Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i UNICEF-a s ciljem zaštite i ostvarenja prava djece. Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo.

„Iza Grada Zagreba i UNICEF-a je više od 70 godina suradnje u cilju zaštite i promicanja prava djece. Veseli me što dijelimo zajedničku viziju borbe protiv dječjeg siromaštva, važnosti osiguranja dostupnosti usluga za djecu, pružanju podrške djeci koja su žrtve, sudionici ili svjedoci nasilja, a posebice vršnjačkog nasilja“ izjavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Spomenutim sporazumom omogućava se konkretna podršku Grada Zagreba aktivnostima UNICEF-a. Ona uključuje pismo preporuke gradskim tvrtkama i ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb te podružnicama Zagrebačkog holdinga za suradnju s UNICEF-om, poticanje gradskih vrtića i škola te gradskih ustanova u kulturi na sudjelovanje u programima UNICEF-a kroz primjerice podršku provedbi UNICEF-ova edukativno-humanitarnog programa „Škole za Afriku“ kojem je cilj stvaranje ozračja tolerancije i solidarnosti u zagrebačkim školama i dječjim vrtićima. Nadalje uključuje distribuciju UNICEF-ovih materijala i plakata putem gradskih ustanova te sudjelovanje u programu redovnih mjesečnih donacija „Čuvari djetinjstva“.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković izrazio je punu podršku aktivnostima UNICEF-a te zadovoljstvo ostvarenom suradnjom. Predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj

Regina Castillo se kratko osvrnula na dosadašnju suradnju s Gradom te izrazila nadu u njen nastavak i rast u cilju dobrobiti djece.
„UNICEF s Gradom Zagrebom njeguje dugogodišnju uspješnu suradnju kojom zajedničkim snagama radimo za dobrobit sve djece, a osobito najranjivije djece koja nemaju pristup kvalitetnim zdravstvenim, socijalnim ili odgojno-obrazovnim uslugama. Radujemo se dodatnom jačanju ove suradnje kojom ćemo nastaviti predano raditi na unapređenju kvalitete života djevojčica i dječaka u Zagrebu i diljem zemlje“, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku prilikom potpisivanja sporazuma.

Grad Zagreb, na čelu s gradonačelnikom, prepoznaje važnost projekata za najmlađe sugrađane pa je tako dosad na broje načine pružio podršku UNICEF-u.
Gradonačelnik je posebno naglasio postojanje drugih vidova suradnje Grada Zagreba i UNICEF-a, a posebice u području vršnjačkog nasilja. Posebno se ističe pokrenuti preventivni program „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“, a koji se provodi u zagrebačkim školama. “Radi se o programu koji se pokazao iznimno uspješnim u prethodnom razdoblju. Budući je problem vršnjačkog nasilja sve prisutniji te su se promijenili načini njegovog širenja, mi ipak gledamo da taj program u školama osuvremenimo i povećamo” naglasio je gradonačelnika Tomašević.

Za kraj, budući da predstojnici Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regini Castillo završava mandat u Hrvatskoj, gradonačelnik joj se posebno zahvalio na suradnji i doprinosu te zaželio daljnji profesionalni i osobni uspjeh.

Gradske vijesti