clanak False

Na Bundeku obilježen 13. svjetski dan školskog mlijeka

26.09.2012.

 

Danas je na zagrebačkom Bundeku igraonicama, edukativnim programom i izložbom dječjih likovnih radova na temu Važnost mlijeka i mliječnih proizvoda obilježen 13. svjetski dan školskog mlijeka, koji se održava u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske mljekarske udruge. Kao i ranijih godina predstavljen je Bambino kup, čiji je cilj potaknuti djecu da nastave obiteljsku tradiciju uzgoja goveda.
Događanju se već tradicionalno pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je izrazio zadovoljstvo što se ove godine Svjetski dan školskog mlijeka obilježava na Bundeku: ovogodišnji Dan mlijeka prvi put obilježavamo na Bundeku, gdje su prije pedeset godina pasle krave, a danas u ovom uređenom ambijentu možemo organizirati sve edukativne priredbe i sajmove koji promiču kulturu rada te zdraviji život. Zato dječja izložba likovnih radova na temu mlijeka i Bambino kup koji nastavlja obiteljsku tradiciju uzgoja goveda zaslužuju sve pohvale, rekao je.
Proslavi Dana školskog mlijeka pridružile su se hrvatske mljekare Dukat, Vindija i Belje koje su donirale mlijeko Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici.


Gradske vijesti - 2012.