clanak False

Nick Vujičić - "Čovjek koji pomiče granice"

23.09.2012.



Uoči večerašnjeg predavanja u zagrebačkom Domu sportova, Nick Vujičić – Čovjek koji pomiče granice, susreo se u zgradi Gradske uprave sa gradonačelnikom Milanom Bandićem koji mu je zahvalio na dolasku u Zagreb i na pozitivnoj strasti, nadi i optimizmu koju širi oko sebe.

Vi niste samo heroj Australije, po onome što činite od svoje 19 godine, vi ste svjetski heroj – rekao je gradonačelnik Bandić mladom čovjeku koji je rođen bez ruku i nogu, prošao teška životna razdoblja, borio se s depresijom i usamljenošću, a danas je pun života, entuzijazma i nade koju s ljubavlju dijeli s drugima. Milijuni ljudi koji su ga doživjeli kao motivacijskog govornika potvrđuju da je unio pozitivne promjene u njihove živote. 

Nick se obraća ljudima svih uzrasta, profesija i društvenih slojeva. Najviše voli govoriti mladima i to u nadi i vjeri koju svaki čovjek može imati, bez obzira na okolnosti u kojima se tenutno nalazi. 

Nick danas svjedoči o tome da mu je snagu i strast prema životu donijela vjera u Boga te podrška obitelji i prijatelja, završio je dva fakullteta , a prošle se godine i oženio. Danas ispunjava svoj san, a to je da motivacijskim govorima ohrabruje onima kojima je to potrebno i da im pomaže.

Za uspomenu na susret u Zagrebu gdje će se, najavio je Nick, sigurno ubrzo vratiti, gradonačelnik mu je darovao monografiju i kristalnu Katedralu, a za suprugu šestinski kišobran.


Gradske vijesti - 2012.