clanak False

Nove prostorije za URIHO

Novouređene prostore Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), otvorio je jutros zagrebački gradonačelnik  Milan Bandić.
12.09.2016.

Novouređenu prodavaonicu Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), u Gajevoj ulici, otvorio je jutros gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima i predstavnicima Ustanove. 

Kako je objasnio ravnatelj URIHO Josip Držajić, radi se o petoj takvoj prodavaonici koja je u potpunosti prilagođena etno temi i u kojoj će osobe s invaliditetom nuditi originalne proizvode ručnog rada. Želimo da u ovoj prodavaonici budu isključivo proizvodi koji su napravljeni rukama osoba s invaliditetom.  Svaki proizvod ima svoju priču, kupci mogu vidjeti točno kako je nastao i tko je radio na njemu. Smatramo da je to originalna ponuda koja će biti zanimljiva Zagrepčanima i njihovim gostima iz zemlje i inozemstva. Vjerujem da će donijeti zaradu i zadovoljstvo zaposlenicima URIHO koji su s velikim entuzijazmom kreirali te proizvode – rekao je ravnatelj Držajić.

Nakon otvorenja prodavaonice, delegacije su se uputile prema Gundulićevoj ulici gdje se nalazi preuređen radni prostor Ustanove.  Kako se čulo, tamo je nekadašnji pogon sa strojevima za šivanje i obradu tekstilnih materijala pretvoren u Virtualnu radionicu za osobe s invaliditetom, za čiju je obnovu i prilagodbu Grad izdvojio oko milijun kuna. Virtualna radionica za cilj ima povećati zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom grada Zagreba koje imaju administrativna, marketinško – komercijalna i financijsko – računovodstvena zanimanja, usavršavati njihovo znanje i vještine te pružiti im priliku za radno iskustvo.

Zahvalivši prisutnima na potpori Ustanovi, gradonačelnik Bandić istaknuo je marljivost URIHO zaposlenika i visoku kvalitetu njihovih proizvoda kao jamac za uspjeh ovog projekta. Ovo će biti drugi dom osobama s invaliditetom u kojemu će zaposlenici stvarati novu vrijednosti, učiti o zajedništvu, a neki će po prvi puta nakon dugo vremena iskusiti svoja znanja u poslovnom svijetu. Cilj nam je da Zagreb postane grad jednakih mogućnosti, na tomu radimo već godinama i na tom ćemo putu i ostati – poručio je gradonačelnik. 

Gradske vijesti - 2016.