clanak False

Obilazak gradskih četvrti Črnomerec i Trnje

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je, u društvu suradnika, gradske četvrti Črnomerec i Trnje.

17.09.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je, u društvu suradnika, gradske četvrti Črnomerec i Trnje, između ostalog, prostore mjesnih odbora Ban Keglević i Cvjetno naselje i energetski obnovljen Dječji vrtić Savica. Također, gradonačelnik je posjetio i samohranu majku Kristinu Vlahović na Borovju. Vraćamo dobru staru praksu da subotom obilazimo mjesne odbore i gradske četvrti grada Zagreba, rekao je gradonačelnik objasnivši da su dva razloga za obilaske - kako bi provjerili tijek započetih radovi na projektima, te kako bi vidjeli koji su problemi i koji radovi nas tek očekuju.


Gradska četvrt Črnomerec - MO Ban Keglević i Dom HVIDR-a, Ilica

Izrazivši zadovoljstvo projektom, predsjednik Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Ante Tandara zahvalio je gradonačelniku na razumijevanju i kontinuiranoj potpori te istaknuo kako bi u prosincu trebali biti gotovi svi radovi na uređenju prostora u Slovenskoj ulici, kojeg će HVIDR-a dijeliti s Mjesnim odborom Ban Keglević. Realizacijom ovog projekta dobivamo jedan multifunkcionalni prostor kojim ćemo riješiti problem prostora Mjesnog odbora Ban Keglević, a dobit ćemo i veliku dvoranu koju može koristiti vijeće gradske četvrti ali i sva sportska i kulturno-umjetnička društva koja djeluju na području Črnomerca, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Josip Jelić zaključivši kako je ovo još jedan dobar primjer odlične suradnje gradske četvrti i ostalih gradskih institucija.

Nakon Doma HVIDR-a i prostora MO Ban Keglević, gradonačelnik je sa suradnicima obišao i novouređeni sjeverni nogostup u Ilici. Vrijednost radova na dionici dugoj 360 metara, od Vinogradske ulice do Ulice Nad lipom, iznosi oko 370.000,00kn.


Gradska četvrt Trnje - Mrežnička ulica, MO Cvjetno naselje i Dječji vrtić Savica

U okviru Programa pojačanog održavanja Podružnice Zagrebačke ceste, u Mrežničkoj ulici napravljena je cjelovita rekonstrukcija javnog kanala i vodoopskrbnog cjevovoda te prespajanje svih korisnika na komunalnu infrastrukturu vodoopskrbe i odvodnje. Radovi su, zbog dubine iskopa i širine ulice trajali pet mjeseci, a sad je projekt ušao u zadnju fazu. Kako se čulo, Zagrebačke ceste će u roku od deset radnih dana postaviti novi asfalt i rubnjake, čime će radovi biti potpuno završeni.

Objekt Mjesnog odbora Cvjetno naselje, u kojem je dosad djelovala Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, kompletno se renovira, a završetak svih radova očekuje se do Nove Godine, rekao je gradonačelnik Bandić. Anto Kovačević, član Vijeća gradske četvrti Trnje, naglasio je kako će prostor koristiti MO Cvjetno naselje, što je i bila prvotna namjena ovog gradskog objekta, ali da će to biti i mjesto okupljanja ljudi, u kojem će djelovati razne udruge, odvijati se razne radionice i priredbe. Uređenje ovog društvenog doma financira se putem Malih komunalnih akcija, a radovi bi trebali biti gotovi do Nove godine, zaključio je Kovačević, dodavši da je vrijednost radova oko 450.000,00kn.

Na kraju, gradonačelnik je obišao i centralni objekt Dječjeg vrtića Savica, gdje su završeni gotovo tri milijuna kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi. Objekt veličine 2.300m2 obnovljen je u okviru programa Zagreb energetski efikasan grad ZagEE 2014. – 2017. a sufinanciran je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40%. Gradonačelnik Bandić je ovom prilikom istaknuo kako još slijede radovi na uređenju hortikulture, te objasnio kako se radi i na uređenju područnog objekta istog vrtića.

Na velikoj podršci tijekom izvedbe projekta, ravnateljica vrtića Maja Smetana zahvalila je gradonačelniku te pročelnicima nadležnih gradskih ureda - Ivici Lovriću i Marijanu Marasu.

Na vrtiću je napravljena nova toplinska izolacija vanjskih zidova, krova i ravnih prohodnih terasa te zamijenjena dotrajala stolarija; postavljena je energetski učinkovita rasvjeta a ugrađeni su i termostatski radijatorski ventili kao i daljinski sustav očitanja potrošnje energenata i vode. Sve to dovest će do smanjenja energetske potrošnje i povećanja ukupne financijske uštede za energetsku potrošnju za koju se očekuje da će iznositi više od 100.000,00kn godišnje.


Posjet samohranoj majci Kristini Vlahović 

Zagrebački gradonačelnik posjetio je i samohranu majku Kristinu Vlahović, koja je kao majka dvoje djece s invaliditetom, na korištenje dobila gradski stan. Gospođa Vlahović zahvalila je gradonačelniku na pomoći koju joj je Grad Zagreb pružio, istaknuvši kako zahvaljujući tome, njezino dvoje malodobne djece imaju puno bolje uvjete za život.

Naglasivši kako su njegova vrata uvijek otvorena, gradonačelnik Bandić rekao je kako će učiniti sve da se roditeljima s dvoje ili više djece s invaliditetom omoguće veća socijalna prava i bolja skrb, a prvi korak bit će priprema takvog prijedloga za sljedeću sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2016.