clanak False

Otvorena 34. izložba gljiva

12.10.2012.

 
Zagreb i Hrvatska imaju razloga ponositi se svojom stotinjak godina dugom gljivarskom tradicijom, od znamenitoga „Zmaja Blagajskog“- Kamila Blagaića, do uglednog znanstvenika svjetske reputacije kakav je naš profesor Božac. Hvala Gljivarskom društvu Kamilo Blagaić i svim suradnicima Agronomskog fakulteta u Zagrebu na predavanjima, tečajevima i organizaciji izleta, a posebno ovakvim, prije svega edukativnim izložbama, kojima podižu ekološku svijest i podučavaju građane o vrstama i jestivosti gljiva, riječi su kojima je jutros, u galeriji Studentskoga centra, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, otvorio 34. izložbu gljiva, Gljivarskog društva Kamilo Blagaić.

Kako se čulo, na izložbi koja je otvorena do 14. listopada, svakog dana od 9 do 20 sati, izloženo je oko 230 vrsta jestivih, nejestivih i otrovnih gljiva. 

Kao i prijašnjih godina, tijekom trajanja izložbe izletnici mogu donijeti ubrane gljive kako bi se odredilo kakve su, te da bi se vidjelo jesu li jestive ili nisu. Nakon izložbe gljive se mogu donositi ponedjeljkom od 18 do 20 sati, u prostorije Gljivarskog društva Kamilo Blagaić u Tkalčićevoj 33. 

Na izložbi se mogu dobiti i upute za uzgoj pojedinih vrsta gljiva. Izložbu su, uz Gljivarsko društvo, organizirali Agronomski fakultet u Zagrebu i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo.

Na otvorenju su uz gradonačelnika bili i Tatjana Holjevac, podpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba; Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo; Josip Kalamar, predsjednik Gljivarskog društva Kamilo Blagaić; prof. dr. Romano Božac, osnivač Društva i prof. dr sc. Zoran Grgić, prodekan za poslovodstvo Agronomskog fakulteta.


Gradske vijesti - 2012.