clanak False

Počela treća etapa izgradnje Branimirove

13.10.2012.


Šetnjom dionicom koja će biti dovršena za dva mjeseca, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je simbolično otvorio radove na posljednjoj etapi produžetka Branimirove, od Zavrtnice do Heinzelove. U konačnici, Branimirova će neprekinutim tokom ići od Glavnog kolodvora do Zagrebačke ulice u Dubravi, što znači da će se iz gradskog središta do Sesveta stizati za nepunih dvadesetak minuta.

 

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u opsežnim pripremama za početak izgradnje ovih 320 metara prometnice, gradonačelnik je posebno apostrofirao suradnike iz ureda, zavoda i službi, ali i gradske zastupnike koji su na zadnjoj sjednici Skupštine dali zeleno svjetlo radovima. Gradonačelnik je naglasio da je riječ o kapitalnom prometnom projektu koji je počeo još 2005. i to temeljitom rekonstrukcijom raskrižja Branimirova – Držićeva i izgradnjom Branimirove od Držićeve do ulice Crvenog križa. Naravno, uz kompletnu obnovu komunalne infrastrukture, od vodovoda, plinovoda, električnih instalacija, kanalizacijskog kolektora i odvodnje, do nove cestovne rasvjete i hortikulturnog uređenja. U sklopu, pak, druge etape, 2006., radovi su obuhvatili daljnu izgradnju Branimirove u duljini od 300 metara, od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice, a, zatim i radove na rekonstrukciji ulice Zavrtnica sjeverno i južno od Branimirove u dužini od oko 250 m. Sagrađen je i cjeloviti kanalizacijski sa spojem na postojeći kolektor u Heinzelovoj ulici.

 

Radovi koji su počeli u subotu, također će se odvijati u dvije faze. U prvoj će se graditi jedan kolnik sa po jednom prometnom trakom u svakom smjeru, na spojevima sa Zavrtnicom, odnosno Heinzelovom bit će semaforizirana raskrižja, a prema planu, s južne strane kolnika gradit će se pripadajući nogostup i javna rasvjeta.


Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA

 


Gradske vijesti - 2012.