clanak False

Predsjednik koordinativnog vijeća Ukrajinaca kod gradonačelnika

26.10.2012.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi predsjednika Svjetskog koordinativnog vijeća Ukrajinaca Myhajl Ratušnyja u društvu s veleposlanikom Ukrajine u RH Oleksandrom Levchenkom i izaslanstvom ukrajinske manjine u RH i gradu Zagrebu predvođene predsjednikom, odnosno predstavnikom, Nikolom Zastrižnijem i Viktorom Filimom.

Zahvalivši na prijemu, predsjednik Ratušnyj je naglasio da je primijetio kako je Zagreb lijep i uređen grad, a posebno ga je dojmilo što je vidio da postoji Ukrajinska ulica. Zahvalio je, također na odličnoj suradnji Grada s ukrajinskom manjinom u Zagrebu, koja je, kako je čuo, puna uvažavanja i kvalitetene suradnje. Među ostalim, pozvao je na jaču kulturnu suradnju dvije zemlje i dvaju glavnih gradova.


Uz primjedbu da nažalost međudržavna suradnja nije na visokoj razini, veleposlanik Levcenko je naglasio kako bi rado pomogao uspostavljanju jačih kontakata između dvaju glavnih gradova Zagreba i Kijeva koja bi mogla započeti gospodarskim i kulturnim projektima.

Gradonačelnik Bandić se složio s prijedlogom jačanja suradnje dvaju gradova koji, osim jednakog imena nogometnih klubova, imaju dosta tema za razgovor, suradnju i razmjenu iskustava.

Inače, Svjetsko koordinativno vijeće Ukrajinaca sa sjedištem u Kijevu je, uz Svjetski kongres Ukrajinaca najviša organizacija Ukrajinaca koja okuplja 400 nevladinih organizacija iz Ukrajine i dijaspore s ciljem povezivanja, suradnje i pomoći Ukrajincima u matičnoj zemlji i dijaspori.


Gradske vijesti - 2012.