clanak False

Predstavljanje publikacije o beskućnicima

17.10.2012.


U povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, danas je na Tribini Grada Zagreba predstavljena publikacija o beskućništvu- Beskućništvo: Pogled iz različitih perspektiva.

Predstavljanu je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je pozdravio prisutne, Grad Zagreb ima dvostruko manju nezaposlenost od ostatka Hrvatske i najbolju socijalnu politiku u ovom dijelu Europe, ali u ovo recesijsko doba ponekad ni to nije dovoljno ljudima koji su u utakmici rada i kapitala izgubili, naša je dužnost da im osiguramo topli obrok i krov nad glavom, rekao je gradonačelnik, napomenuvši kako je ipak najbolja „socijalna“ mjera zapošljavanje i kako je po tom pitanju izuzetno važna suradnja Grada i Vlade.

Beskućništvo: Pogled iz različitih perspektiva, prva je publikacija na temu beskućništva u Hrvatskoj, a osvjetljava osnovne probleme „ljudi s ruba društva“, i to iz tri perspektive: stručne, znanstvene i korisničke. Ideja da se pokrene ovaj projekt nastala je još 2010., kada je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom organizirao okrugli stol pod nazivom: Skrb o beskućnicima - integracija ili separacija, na kojemu se raspravljalo o problemu beskućništva.


Gradske vijesti - 2012.