clanak False

Predstavljen novi ciklus Startup Factory programa

03.10.2017.
Na Zagrebačkom Velesajmu danas je predstavljen novi ciklus Startup Factory Zagreb programa u sklopu kojega će 16 timova, a nakon intenzivnih i zanimljivih prezentacija na SFZG Bootcampu, ući u prostore Tehnološkog parka i započeti s radom u najboljem predakceleracijskom programu u Hrvatskoj.
 
Nakon što je timovima čestitala na izvanrednome postignuću i zaželjela im poslovni uspjeh u novome okruženju, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić je naglasila da je poticanje i razvoj održivog poduzetništva, posebice u novim tehnologijama, jedan od prioriteta Grada.
 
Ovdje se radi na idejama, neke se realiziraju dok druge možda i ne. Početne poteškoće ne znače da poduzetnici trebaju odustati jer na temeljima nerealiziranog pothvata se mogu razvijati nove ideje koje mogu oživjeti projekt i na kraju ga učiniti uspješnim i isplativim. Starup Factory je inkubator poduzetničkih ideja koji pruža najbolje moguće okruženje za uspješan i kvalitetan rad, rekla je zamjenica gradonačelnika. Dodala je da se svaki tim financirao sa 150 000 kuna.  
 
Voditelj projekta Goran Dautović, iz Razvojne agencije Zagreb, je objasnio da program SFZ 2017., osim novčanih sredstava nudi i mentorstvo, edukacije i sve što je potrebno kako bi poduzetnici uistinu došli do svog proizvoda, odnosno kako bi prošli put od ideje do proizvoda, korisnika i tržišta.
 
Podsjetimo, Razvojna agencija Zagreb je u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji – Hrvatskim Telekomom, IBM-om i tvrtkom SmartIS prošle godine pokrenula Startup Factory Zagreb – prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj koji startupovima osigurava tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć.
 
Osim spomenutih partnera, program su podržali: Turistička zajednica grada Zagreba, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, eSTUDENT i Spin City.

Za više informacija možete posjetiti Startup Factory Zagreb web stranice

Gradske vijesti - 2017.