clanak False

Predstavljen Projekt Kajzerica

09.11.2012.


Kao što je najavio u utorak na sastanku s građanima Kajzerice koji su incirali pitanje izgradnje škole i vrtića, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, danas je u Gradskoj upravi održao prezentaciju Projekta Kajzerica koji obuhvaća i Centar URIHO (Dom invalida), Obrtnički dom, Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL Ministarstva poduzetništva i Poduzetničkog centra za žene.


Tema današnjeg sastanka bila je svojevrsna inventura svega učinjenog ususret početku realizacije gradnje vrtića i škole na Kajzerici - objavio je gradonačelnik nakon sastanka, dodavši da se unatrag godinu i pol intenzivno govori o vrtiću i školi, ali da Projekt obuhvaća još tri kapitalna objekta koja će u konačnici urbanistički i gospodarski odrediti taj dio grada.


Rekao je da je na sastanku definiran mjesečni hodogram svih potrebnih aktivnosti čiju će realizaciju redovito pratiti stručna skupina sastavljena od predstavnika stanovnika Kajzerice, Gradske skupštine, Ustanove URIHO, te mjerodavnih ureda, zavoda i službi koji su bili na prezentaciji. Svim aktivnostima koordinirat će posebni savjetnik gradonačelnika Željko Horvat.


Ako će svatko odraditi svoj dio posla, izgradnja vrtića počet će u drugom kvartalu 2013. i bit će dovršen do kraja iste godine. Izgradnja škole započet će u trećem kvartalu 2013., a gradnja će trajati godinu dana.


I iako je za građane ovog područja najvažniji projekt škole i vrtića, jednako je važan i projekt izgradnje Doma za osobe s invaliditetom i proizvodno - rehabilitacijski kompleks URIHO
, dodao je gradonačelnik, naglasivši da je URIHO, uz Grad, vlasnik većeg djela zemljišta (28.000 m2) potrebnog za izgradnju škole i vrtića. Zato će Grad potpisati sporazum s Ustanovom URIHO prema kojem će se vrijednost zemljišta kompenzirati izgradnjom kompleksa URIHO. 

Prema planu, cjelokupni zahvat URIHO krenut će u realizaciju 2014.,
s time da se dokumenti, lokacijske dozvole i potvrde glavnog projekta za sve zahvate dovrše u 2013.

Paralelno s navedenim zahvatima, slijedi realizacija izgradnje obrtničkog doma i Regionalnog centra SEECEL gdje će Grad participirati sa zemljištem, a vrijednost i međusobni odnosi regulirat će se sporazumom između Grada i obrtnika, te Ministarstva poduzetništva.


Svi prijedlozi bit će na dnevnom redu Gradske skupštine u prosincu.


 Pogledajte prezentaciju "Kajzerica - Zagrebačka Trnoružica (PDF)


Gradske vijesti - 2012.