clanak False

Predstavljena 5. knjižica Yes Zagreb

15.10.2012.

(Hina) - Peto izdanje knjižice "Jesen u Zagrebu" - 5. Yes Zgb - međunarodni multikulturalni susreti, s bogatim i raznovrsnim kulturnim programom koji se održava od 22. rujna do 22. prosinca u Zagrebu predstavljeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Podsjetivši da je zajedno s Mirkom Ilićem osmislila umjetnički projekt Yes Zgb, autorica programa i danas knjižice Yes Zgb 2012. Mani Gotovac istaknula je da je, od kad je osmišljen, ideja projekta bila da pokaže najznačajnije događaje u Zagrebu i izabere najznačajnije umjetnike svijeta. Naglasila je kako ove godine zbog recesije ta namjera može biti ostvarena samo putem knjižice.

Knjižica je okosnica cijele ovogodišnje kulturne ponude u sklopu koje su predstavljeni ponajbolji hrvatski umjetnici iz različitih vrsta umjetnosti čija su imena poznata i na međunarodnoj umjetničkoj sceni te su nazvani "Mladi i međunarodni".

Gotovac je iz grupe mladih umjetnika Hrvatske koji predstavljaju naše i međunarodne prvorazredne umjetnike i nalaze na top listi u Europi izdvojila 2Cellos, Tomislava Petranovića, Kristiana Kožula i Petrita Cekua.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da tema kojom će se otvoriti Jesen u Zagrebu "Mladi i međunarodni" oslikava urbani, kulturni identitet i kulturnu izvrsnost Zagreba.

Istaknuvši da iako Hrvatska nije formalno 28. europska metropola, naglasio je da ova manifestacija u kojoj će sudjelovati veliki dio najboljih umjetnika i mladih ove zemlje svjedoči i korespondira s europskim standardima i iskustvima.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić istaknuo je da je cilj ove knjižice objedinjavanje kulturnih priredbi u Zagrebu te da objedinjavanjem žele građanima i gostima omogućiti da što lakše i brže dođu do informacija.

Naglasivši da je jesen posebna priča koja se veže uz kulturnjake, v.d. ravnatelja koncertne direkcije Zagreb Josip Nalis izrazio je zadovoljstvo da je ova manifestacija unatoč svim problemima uspjela doživjeti i svoje peto izdanje.


Brošura


Gradske vijesti - 2012.