clanak False

Priznanja darivateljima krvi

26.10.2012.

 

Na današnjoj svečanosti u Starogradskoj vijećnici, u povodu Dana darivatelja krvi i 59 godina rada Crvenog križa na provedbi programa prikupljanja krvi dodijeljivale su se zahvalnice dugogodišnjim darivateljima krvi koji su krv darivali 35, 50, 75 i 100 puta. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, i sam dugogodišnji darivatelj krvi, koji se 2003. kada je pretrpio moždani udar zaustavio na brojci 34, dodijelio je zahvalnice darivateljima s jubilarnih 75 davanja.

Solidarnost i čovjekoljublje dvije su najveće ljudske vrline, te vam u svoje i u ime građana Grada Zagreba kažem jedno veliko hvala - rekao je gradonačelnik u velikoj gornjogradskoj dvorani.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi prvi put je organizirana u Sisku prije 59 godina, 25. listopada 1953., te se taj dan obilježava kao Dan darivatelja, a ujedno je i prigoda za zahvalu svim plemenitim sugrađanima – darivateljima.

Na svečanosti je u ime organizatora bio prisutan predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Radoslav Škarica, te, između ostalih, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski.


Gradske vijesti - 2012.