clanak False

Provedbeni sporazum o suradnji na poticanju konkurentnosti gospodarstva

30.10.2012.

(Hina) - Na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) danas je potpisan Provedbeni sporazum o suradnji na poticanju konkurentnosti gospodarstva na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, s ciljem razvoja gospodarstva temeljenog na znanju, konkurentnosti i društvenoj odgovornosti.

Sporazum su potpisali predstavnici Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb, Obrtničke komore Zagreb, Područne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) te Centra za transfer tehnologije. 

Potpisnici njime izražavaju spremnost poticati i podupirati programe i projekte od zajedničkog interesa te interesa pojedine strane u sporazumu s ciljem suradnje znanstvenog i gospodarskog sektora te regionalne samouprave, kao i razvoja gospodarstva na području grada Zagreba i Zagrebačke županije temeljenog na znanju, konkurentnosti i društvenoj odgovornosti, istaknuto je prilikom potpisivanja sporazuma na FSB-u. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je "tržišna utakmica sve teža pa je pobjeda zato i sve slađa". "Tržišna utakmica od nas zahtijeva koordinaciju i potrebu za suradnjom znanosti i gospodarstva", naglasio je. 

Zadovoljstvo sporazumom izrazio je i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević rekavši da će suradnjom znanosti i gospodarstva doći do veće konkurentnosti gospodarstva, što će se odraziti na bolji život građana. 

Sporazum će koordinirati Centar za transfer tehnologije d.o.o. kojeg je predstavio direktor Mladen Šercer naglasivši da je FSB centar osnovao 1996. godine s ciljem poboljšanja tehnoloških procesa u Hrvatskoj, prvenstveno za potrebe područja strojarstva i brodogradnje te povezivanja znanosti i tehnologije s gospodarstvom, kao i pokretanja inovativnih projekata s ciljem održivog razvoja. 

Naglasio je i da je jedna od zadaća centra cjeloživotna izobrazba stručnjaka iz gospodarstva s ciljem uspješnijeg transfera tehnoloških procesa i povećanja konkurentske sposobnosti.


Gradske vijesti - 2012.