clanak False

Sabirna akcija Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu

11.10.2012.

 

 Ovogodišnja sabirna akcija Solidarnost na djelu koju danas po 40. put organizira Hrvatski Crveni križ provodi se pod nazivom Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija, obuhvaća 97 od 110 gradskih i općinskih društava Hrvatskog Crvenog križa, i to je jedna od najvećih humanitarnih akcija na području Hrvatske.
U zgradi Društva Crvenog križa Zagreb na Črnomercu, u Ilici 223, akciji se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, među ostalim, priloživši suvenire najpoznatijih sportskih klubova grada: GNK Dinama, VPK Mladosti, KK Cibone i KHL Medveščaka, a građani će moći tijekom cijelog dana, koliko traje akcija donositi odjeću i obuću koju žele donirati.

Borimo se da provodimo solidarnost i socijalnu osjetljivost, Grad Zagreb ima paket socijalnih mjera koji je najveći u ovom djelu Europe – rekao je gradonačelnik Bandić, primivši Medalju zahvalnosti od predsjednika Društva Crvenog križa Zagreb Radoslava Škarice.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je 205 tona odjeće i obuće, 100 tona hrane i 2.14 milijuna kuna. U akciji je sudjelovalo više od 26.000 volontera Crvenog križa koji su pomoć prikupljali na 3521 lokaciji u Hrvatskoj. Sva prikupljena dobra raspodijeljena su osobama kojima je ta pomoć bila najpotrebnija. Na sabirnoj akciji bio je prisutan i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.


Gradske vijesti - 2012.