clanak False

Sastanak s predstavnicima HTS-a

U povodu organizacije Davis Cupa koje će se održati u Areni, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas predstavnike Hrvatskog teniskog saveza.
26.09.2016.
U povodu organizacije finala najprestižnijeg muškog teniskog natjecanja Davis Cup koje će se od 25. do 27. studenog održati u zagrebačkoj Areni, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas predstavnike Hrvatskog teniskog saveza u sastavu: predsjednik Franjo Luković, izvršni direktor Miroslav Zečić, glasnogovornik Igor Rajković te izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.

Prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića već sutra organizacijski odbor kreće s pripremama i radom kako bi svi u studenom mogli uživati u sjajnoj sportskoj priredbi i pobjedi hrvatske reprezentacije.

Predsjednik HTS-a naglasio je važnost publike koja je u takvim susretima izuzetno važna i moguće presudna. Mi ćemo napraviti sve da našim igračima to i osiguramo, zaključio je te dodao kako će u finalu zaigrati i naš proslavljeni tenisač Ivo Karlović.

Velika sportska događanja kao što je Davis Cup donose veliku promociju grada domaćina u svijetu tako da će sva pažnja svjetskih medija tih dana biti dodatno usmjerena u Zagreb. Turistička zajednica grada Zagreba će apsolutno podržati sve napore organizatora i uključiti sve svoje kanale promocije kako bi se vijest o tome što više proširila, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba TZGZ Martina Bienenfeld.

Podsjetimo, Hrvatski teniski savez, nakon što su razmotrene ponude gradova zainteresiranih za organizaciju te uspoređene kolike su njihove mogućnosti u skladu sa zahtjevima koji se za ovaj susret traže prema pravilima Davisova kupa, odlučio je da će se finale igrati u Zagrebu.

Na poziv za suorganizaciju finala Davisova kupa su se javili Split (Spaladium), Zadar (dvorana "Krešimir Ćosić") i Zagreb (Arena Zagreb), a među njima jedino zagrebačka dvorana udovoljava svim zahtjevima, bez da je potrebno raditi ikakve adaptacije ili je potrebno traženje posebne dozvole od strane Odbora Davisova kupa za odobrenje "iznimke od pravila".





 

Gradske vijesti - 2016.