clanak False

Subotnje jutro u Zagrebu

Poput mnogih sugrađana, gradonačelnik Bandić proveo je jutro u centru Zagreba te podržao humanitarne akcije Udomljavanje je fora i Terry Fox Run te javnozdravstvenu akciju Prepoznaj moždani udar.
17.09.2016.



Udomljavanje je fora

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog skloništa za nezbrinute životinje i Ustanove Zoološki vrt te u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, na Trgu bana Jelačića održana je još jedna akcija Udomljavanje je fora, a već tradicionalno, akciji se priključio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Akcija se ovaj put održala pod motom Lanac odlazi u prošlost!  kako bi se potaknula svijest građana o štetnosti držanja pasa na lancu, što je gradskom odlukom u Zagrebu i zabranjeno prošle godine, a trenutno je u tijeku i izmjena Zakona o zaštiti životinja, s istim ciljem.


Humanitarna prodaja majica – Terry Fox Run

U povodu 17. utrke Terry Fox Run, koja će se narednu nedjelju održati na zagrebačkom jezeru Jarun, pokrovitelj utrke - gradonačelnik Milan Bandić pridružio se humanitarnoj akciji prodaje majica u Gajevoj ulici.

Cijena majica i ove je godine iznosila simboličnih 50 kuna, a prikupljena sredstva, kao i ona koja će se prikupiti na sam dan utrke, 25. rujna, bit će donirana Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka. U Hrvatskoj je ova humanitarna akcija, u 16 godina održavanja, okupila više od 80.000 sudionika, a prikupljeno je preko pet milijuna kuna.


Javnozdravstvena akcija Prepoznaj moždani udar

Uoči Svjetskog dana moždanog udara što se obilježava 29. listopada, na Trgu Petra Preradovića održana je javnozdravstvena akcija Prepoznaj moždani udar, koju je podržao i zagrebački gradonačelnik.

Cilj akcije je upoznati širu javnost sa sve većim rizikom od moždanog udara, te podići razinu svjesnosti o prepoznavanju i mogućnostima zbrinjavanja moždanog udara. Projekt se održava u organizaciji Kliničkog bolničkog centra Zagreb - Klinike za neurologiju u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo, Nastavnim zavodom za hitnu medicinu grada Zagreba, Zagrebačkom zakladom za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, te Spes – društvom za pomoć neurološkim bolesnicima.


Vezane vijesti:
 

Gradske vijesti - 2016.