clanak False

Sve je spremno za početak 67. sezone Kazališta Komedija

21.09.2017.
Ovo kultno kazalište u srcu Zagreba obnovljeno je i spremno za brojne predstave i premijere, najavio je danas gradonačelnik Milan Bandić na obilasku Kazališta Komedija nakon njegove sanacije, a uoči početka kazališne sezone.

Ova obnova je uvertira u još veću investiciju iduće godine, a nakon koje će Komedija zablistati punim sjajem. Potpunu obnovu ćemo započeti idućeg ljeta kada umjetnici sele na ljetne pozornice bliže obali, dodao je gradonačelnik.

Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima, ravnatelj Komedije Krešimir Batinić je objasnio da je u posljednja tri mjeseca, koliko je obnova trajala, kompletno sanirana podrumska prostorija za profesionalne umjetnike koja je vlažila te da su postavljeni novi prozori i da je obnovljeno stubište, očišćeni zidovi, stropovi i sjedalice za goste u dvorani. Za te radove se izdvojilo 950 000 kuna.

Najavio je da će 23. rujna novu sezonu u Kazalištu Komedija otvoriti 150. izvedba najgledanijega hrvatskog mjuzikla Mamma Mia!, a ulaznice su već u prodaji.

Gradske vijesti - 2017.