clanak False

Uručena Stipendija Grada Zagreba učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu

Na svečanosti u palači Dverce, učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva uručeni su Ugovori o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2016./2017.
03.02.2017.
Na svečanosti u palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu Mirze Šabića, predsjednika Obrtničke komore Zagreb i Mile Živčića, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je ugovore o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2016./2017. uručio učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu.

Moj prvi program iz 2000. se sastojao od sedam točaka, a Program poticanja obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva je bila prva, prisjetio se gradonačelnik Bandić te je zahvalio prisutnim učenicima što će odabirom zanimanja doprinijeti očuvanju tradicije zagrebačkog i hrvatskog obrtništva.

Gradonačelniku je u ime stipendista zahvalila Lucija Jurada, učenica Škole za modu i dizajn kazavši  kako će ukazano povjerenje opravdati marljivošću, odgovornošću i uzornim odnosom prema kolegama i profesorima te da će cijeloj generaciji biti pozitivan primjer.

Stipendije za deficitarna obrtnička zanimanja se dodjeljuju 14. godinu zaredom, a Grad Zagreb je stipendirao 1 420 učenika u 39  obrazovnih programa, u iznosu od oko 50 milijuna kuna. U tekućoj školskoj godini pravo na stipendije su ostvarila 163 učenika, od čega 53 učenika prvih razreda kojima je danas uručen Ugovor o Stipendiji.

Grad Zagreb dodjeljuje stipendije radi poticanja obrtništva, maloga i srednjeg poduzetništva te radi populariziranja  obrtništva među mladim ljudima - budućim nositeljima gospodarskog razvoja.
 

Gradske vijesti - 2017.