clanak False

Vježba civilne zaštite grada Zagreba

23.09.2017.

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, suradnika i brojnih građana, Ured za upravljanje u hitnim situacijama održao je jutros na Trgu bana Jelačića vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom Urbano spašavanje 2017.
 

Cilj vježbe je daljnje unapređenje koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području Grada Zagreba.
Najveća ugroza Zagreba bio bi potres kakav ga je pogodio 1880. sa 6.3 po Richteru te se mi za to pripremamo i mi kao grad jedini u RH  imamo pravu Civilnu zaštitu, rekao je pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle KalinićGrad Zagreb u ovom trenutku ima 702 obučenih pripadnika specijalističkih postrojbi za spašavanje iz ruševina te još oko osam tisuća pripadnika civilne zaštite  koji bi mogli biti mobilizirani  na SMS poziv ukoliko bi se u gradu nešto dogodilo.
 
U vježbi u kojoj trenutno sudjeluju 204 osobe su osim specijalističkih postrojbi i postrojbi civilne zaštite opće namjene (Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak, Donji grad, Podsljeme, Maksimir) sudjelovali i Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andija Štampar“, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački radio-amaterski savez te udruga za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.
 
 

Gradske vijesti - 2017.