clanak False

2. gardijska brigada Gromovi kod gradonačelnika

Predstavnike Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromova primio je u palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
21.03.2017.

(Hina) - Predstavnike Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromova s predsjednikom Ivanom Krupecom na čelu u utorak je u palači Dvercu primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te su se tom prilikom dogovorili da će se jedna ulica u Zagrebu nazvati po toj slavnoj brigadi.


Također su se dogovorili da će Grad Zagreb platiti troškove njihova odlaska u Dubrovnik, gdje se ove godine obilježava 25. obljetnica oslobađanja dubrovačkog područja.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromova Ivan Krupec rekao je da je njihova brigada bila na južnom bojištu, gdje je samo na Brgatu poginulo 19 njezinih pripadnika.

"Bili smo dio oslobodilačke vojske koja je i taj dio krajnjeg juga oslobodila. I ove godine nam je želja otići jednim autobusom i s obiteljima poginulih obići ta mjesta, da se poklonimo i vidimo taj kamen gdje smo prolijevali krv, znoj i suze i da zapalimo svijeću i ostavimo još jedan trag", istaknuo je Krupec i dodao da u Dubrovnik namjeravaju otići na jesen.  

Nakon sastanka voditelj Odjela za branitelje Miodrag Demo rekao je da će Grad Zagreb financirati njihov odlazak u Dubrovnik. Dodao je kako i on kao pripadnik 2. gardijske brigade Gromova, zna koliko su ljudi izgubili na dubrovačkom ratištu i koliko je to bio težak teren pa je važno otići, odati počast poginulima i svečano obilježiti 25. obljetnicu oslobađanja.

U vezi s imenovanjem Ulice 2. gardijske brigade Gromova Demo je rekao kako bi bilo idealno da se po toj brigadi nazove ulica kod Domovinskog mosta jer je ondje ta brigada izašla iz Zagreba i otišla prema bojištu na Banovini.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromova Ivan Krupec rekao je da su prije deset mjeseci proveli program i monografiju o svojoj brigadi dali svim školama u šest županija i Gradu Zagrebu. U znak zahvalnosti danas su tu monografiju darovali i gradonačelniku Bandiću.

Ocijenio je da je od svih županija Odjel za branitelje Grada Zagreba najbolje ustrojen i ekipiran te da provodi najbolje projekte za hrvatske branitelje. 

 

Gradske vijesti - 2017.