clanak False

Gradonačelnik primio veleposlanika Francuske Republike i otpravnika poslova SR Njemačke

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu svojih suradnika, sastao se s veleposlanikom Francuske Republike Francoisom Saint-Paulom i otpravnikom poslova SR Njemačke u Zagrebu Andreasom Haackom.
12.02.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu svojih suradnika, sastao se danas u Gradskom poglavarstvu s veleposlanikom Francuske Republike Francoisom Saint-Paulom i otpravnikom poslova Savezne Republike Njemačke u Zagrebu Andreasom Haackom. Na sastanku kojem su, među ostalima, prisustvovali Radovan Fuks, državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Stipe Mamić, ravnatelj Uprave za financije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Nina Obuljen, državna tajnica Ministarstva kulture, Ivan Sabolić, načelnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i Bojan Baletić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za razvoj i prostorno planiranje, razgovaralo se o izgradnji hrvatsko-francusko-njemačkog vrtića i škole na Kajzerici te obnovi Francuskog paviljona u Studentskom centru u Savskoj ulici, a spomenut je i skori posjet hrvatskog premijera Francuskoj.

Francuski veleposlanik u Hrvatskoj, kao i otpravnik poslova Savezne Republike Njemačke, izrazili su zadovoljstvo što su i Grad Zagreb i Vlada Republike Hrvatske pokazali veliko razumijevanje za navedene projekte, napose za izgradnju međunarodnog obrazovnog kompleksa.

Naglašavajući njihovu važnost, ne samo za Zagreb i Hrvatsku, nego i u europskim okvirima, gradonačelnik Bandić istaknuo je spremnost da se osobno stavi na čelo tima koji će koordinirati aktivnosti u vezi s realizacijom ovih projekata. Dodao je također da ova suradnja predstavlja još jedan korak u približavanju Hrvatske Europskoj uniji.


Gradske vijesti - 2009.