clanak False

Humanitarna akcija "Lege za super junake"

Gradonačelnik Milan Bandić dočekao je na glavnom gradskom trgu bicikliste i maratonce, sudionike humanitarne akcije Lege za super junake.
29.06.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić dočekao je na glavnom gradskom trgu bicikliste Ivicu Lenarda i Igora Tomana te maratonce Dražena Ćućića i Dragana Maloševca, koji će u tri dana, u okviru humanitarne akcije Lege za super junake, na biciklima i trčeći preći put od Osijeka do Dubrovnika.

Akcija se održava u organizaciji osječke udruge Hrvatski dragovoljac, a u okviru inicijative Veliki za male. Sredstva koja se prikupe namijenjena su za kupnju medicinskih aparata za liječenje djece na Klinici za pedijatriju KBC Osijek.

Našim Slavoncima želim puno uspjeha te da sretno stignu do Dubrovnika! Grad Zagreb će, kako se to od njega i očekuje, na poseban način zahvaliti ovim nesebičnim ljudima i platiti im jedan dio troškova puta, kao i donirati sredstva za bolesne mališane, rekao je gradonačelnik Bandić.

Planiranom rutom od Osijeka-Virovitice-Bjelovara-Zagreba-Karlovca-Delnica-Crikvenice-Karlobaga-Zadra-Šibenika-Splita-Makarske-Ploča-Dubrovnika, biciklisti i maratonci krenuli su jučer popodne.
Biciklisti će odvoziti 1000 kilometara, a trkači po pojedinim dionicama u gradovima istrčat će više od stotinu kilometara.

Sudionici Akcije pozivaju sve da se priključe s donacijama, te pridruže u vožnji biciklom ili trčanju, tijekom prolaska kroz njihove gradove.

Više o akciji i planiranoj ruti možete pogledati na facebook stranici: https://www.facebook.com/Lege-za-djecu-superjunake-1126164057442793/?fref=nf

 

Gradske vijesti - 2016.