clanak False

Korejski taekwondo velemajstor Lee Kwangbae kod gradonačelnika

19.06.2017.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi korejskog teakwondo velemajstora Lee Kwangbae i Tamaru Pradegan, glavnu tajnicu vodećeg zagrebačkog taekwondo kluba Jastreb i predsjednicu organizacijskog Odbora međunarodnog humanitarnog taekwondo natjecanja 18. Jastreb opena – Kupa veleposlanika Republike Koreje koji se održao u studenome 2016.
 
Velemajstor Lee Kwangba, jedan od začetnika teakwondoa u Hrvatskoj, uručio je gradonačelniku Bandiću počasnu korejsku diplomu Kukkiwon taekwondo crnog pojasa 7. Dan, koju dodjeljuje  korejski institut Kukkiwon – krovna organizacija pri Svjetskoj taekwondo federaciji.
Ovo je treći put da dodjeljujemo počasnu korejsku diplomu koja se dobiva za izniman doprinos i potporu teakwondo sportu, a gradonačelnik Milan Bandić i Grad Zagreb su ju apsolutno zaslužili, istaknuo je nakon sastanka velemajstor koji u Hrvatskoj trenutno boravi zbog ispita za crne pojaseve.
 
Pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić napomenuo je da je ovo još jedan dokaz otvorenosti Zagreba prema svim sportovima. Teakwondo u našem gradu bilježi desetogodišnju tradiciju, a vodeći teakwondo zagrebački klub je klub Jastreb. Do sada su osvojene brojne medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, a vjerujem da će se i dalje nizati uspjesi, dodao je pročelnik Lovrić.
 
 

Gradske vijesti - 2017.