clanak False

Le Diner en Blanc prvi puta u Zagrebu

Le Diner en Blanc–Večera u bijelom, internacionalni gurmanski događaj koji se održava u više od 70 gradova svijeta, u Zagrebu će se po prvi puta održati 20. svibnja ove godine.
21.03.2017.

Le Diner en Blanc – Večera u bijelom, internacionalni gurmanski događaj koji se održava u više od 70 gradova svijeta, u Zagrebu će se po prvi puta održati 20. svibnja ove godine, a prema običaju mjesto održavanja će biti poznato sat vremena prije večere, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Drago mi je da ćemo 20. svibnja postati jedna od svjetskih metropola koja ima i ovakav internacionalni događaj s kojim naš grad dodatno dobiva na zanimljivosti kao jedna od europskih metropola, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, podsjetivši da je Zagreb zadnje dvije godine proglašen najboljom europskom adventskom destinacijom te da se sada već može reći da drugi europski gradovi mogu od nas nešto naučiti.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld naglasila je promotivni karakter događaja te dodala da će Le Diner en Blanc privući strane turiste koji inače posjećuju ovaj događaj diljem Europe i svijeta.

Uz zahvalu gradonačelniku Bandiću, partnerima i sponzorima na podršci, predstavnica organizatora Projekta Tihana Barišić napomenula je da je prva Večera u bijelom održana davne 1988. u Parizu te da se od tada širi u druge gradova, a cilj joj je promocija druženja, prijateljstva, elegancije, tajnovitosti i jednakosti. Večera je poznata po strogom pravilu da sudionici moraju biti odjeveni u bijelo i da stol mora biti aranžiran u bijeloj boji, dodala je Tihana Barišić.

Kako se čulo, svatko donosi svoj stol, dva stolca, stolnjak, pribor, hranu i cvjetni ukras za stol. Sve to možete donijeti i pripremiti sami ili unajmiti. Prijaviti se već sada možete na službenoj web stranici projekta Le Diner en Blanc i na taj način doći na listu čekanja.
 

Gradske vijesti - 2017.