clanak False

Mons. Josip Mrzljak kod gradonačelnika

13.10.2017.

Ususret 25. obljetnici osnivanja Hrvatskog Caritasa i održavanju, već tradicionalne, akcije Za 1000 radosti, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi s mons. Josipom Mrzljakom, biskupom varaždinskim i predsjednikom Hrvatskog Caritasa, voditeljem projekta Za 1000 radosti Borisom Peterlinom, zamjenicom ravnatelja Hrvatskog Caritasa Suzanom Borko i vlč. Nikolom Tamaševićem, tajnikom varaždinskog biskupa.
 

Nakon sastanka mons. Josip Mrzljak je izrazio zahvalu zbog dobre dugogodišnje suradnje između Caritasa i Grada, napomenuvši da je gradonačelniku Bandiću predao poruku Pape Franje u kojoj se 19. studeni ove godine, odnosno tridesettreća nedjelja kroz godinu, proglašava Svjetskim danom siromašnih. Naglasio je također da se obilježavanjem toga dana želi, između ostalog, potaknuti ljude na pomoć drugima u potrebi, i to ne samo financijski, već brigom, pažnjom i na bilo koji drugi način.

Iduće godine Hrvatski Caritas obilježava 25. obljetnicu djelovanja, dodao je mons. Mrzljak, naglasivši da su kroz razne programe i projekte uvijek nastojali pomoći ljudima i obiteljima u nevolji. Tako je nastala i akcija Za 1000 radosti, koja se od prvobitne božićne akcije razvila u cjelogodišnji program pomoći. Kao i prijašnjih godina, i ove ćemo imati potporu Grada Zagreba u realizaciji Akcije, istaknuo je na kraju mons. Mrzljak.
 
Zadnjih 15 godina mi surađujemo s Hrvatskim Caritasom kroz akciju Za 1000 radosti, ali i kroz mnoge druge humanitarne programe, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te napomenuo da će Svjetski dan siromašnih biti još jedan prilika da ljudi pokažu solidarnost, nesebičnost i dobrotu. Hvala Caritasu na svemu što radi za one kojima je potrebna pomoć. Posebno se veselim što ćemo i ove godine sudjelovati u akciji Za tisuću radosti.
 
 

Gradske vijesti - 2017.