clanak False

Na Trgu bana Jelačića započela je trodnevna međunarodna manifestacija urbane kulture - Festival jednakih mogućnosti koji je otvorio gradonačelnik Bandić

23.05.2017.
Na glavnom gradskom trgu započela je trodnevna međunarodna manifestacija urbane kulture pod nazivom Festival jednakih mogućnosti, koji se u organizaciji Društva tjelesnih invalida održava već 16 godinu zaredom.

Otvorenju festivala, uz domaćina predsjednika Društva tjelesnih invalida Milana Ožegovića, prisustvovali su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, te veleposlanik Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Nj.E. Branko Baričević.

Ponosan sam i sretan što svih ovih godina zajedno s vama svakodnevno demonstriramo grad jednakih mogućnosti i jednakih šansi, neka tako bude i ubuduće. Zahvaljujem organizatorima, a pogotovo gospodinu Ožegoviću koji je najzaslužniji što već 16. godinu zaredom surađujemo na ovoj manifestaciji, rekao je gradonačelnik Bandić otvorivši Festival.

Na ovom Festivalu osobe s invaliditetom iskazuju svoje sposobnosti i pokazuju da invaliditet nije nesposobnost kao što to neki ljudi još uvijek misle, istaknuo je predsjednik Društva Ožegović. Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog festivala posebno Gradu Zagrebu na čiju potporu uvijek možemo računati.

Podsjetimo, Festival jednakih mogućnosti (F=M) je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Svrha Festivala je javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Na ovogodišnjem festivalu koji se održava se od 23. do 25. svibnja, nastupit će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom. Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i 130 ciljanih volontera – studenata sa petnaestak fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 

Gradske vijesti - 2017.