clanak False

Novi kontejnerski depo Robnih terminala Zagreb

Pušten u pogon novi kontejnerski depo i viličar s ciljem uvođenja nove tržišne usluge prijema, manipulacije i daljnje otpreme kontejnera.
07.04.2016.

Prvom manipulacijom kontejnera u krugu Robnih terminala Zagreb pušteni su u pogon novi kontejnerski depo i viličar koji će na 680 metara dugačkom industrijskom kolosijeku omogućiti uvođenje nove tržišne usluge prijema, manipulacije i daljnje otpreme kontejnera. Riječ je prvoj fazi projekta izgradnje novog željezničko-cestovnog kontejnerskog terminala na istočnom dijelu grada vrijednom dva milijuna kuna.

U ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, zamjenica Vesna Kusin pozdravila je prisutne, naglasivši kako je ovo važan korak u stvaranju novog gospodarskog terminala koji će dati jači uzlet u razvoju gospodarstva glavnog grada:  Zagreb od danas ulazi u kontinentalnu mrežu kontejnerskih depoa, prilikom kojeg se otvaraju mogućnosti za nova zapošljavanja i zajedničke projekte.

Voditelj podružnice Robni terminali Zagreb Krunoslav Gašparić rekao je kako će na nešto više od devet tisuća kvadratnih metara skladišnog prostora biti smješteno 300 kontejnera, a novi viličar ukupne nosivosti 45 tona predstavlja preduvjet visoke konkurentnosti. Nova djelatnost povećat će produktivnost i otvoriti vrata novim poslovima i stvaranju novih gospodarskih partnerstva, nastavio je.

Zagrebački Holding pored komunalnih, prometnih i tržišnih djelatnosti u svojoj bogatoj lepezi usluga veliki naglasak stavlja na gospodarstvo a današnjim puštanjem u rad kontejnerskog depoa i viličara sadašnjim i budućim poslovim partnerima omogućava kvalitetniji transport i logistiku tereta, napomenula je predsjednica Uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban, dodavši kako Grad Zagreb kao gospodarska lokomotiva mora pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.
 

Gradske vijesti - 2016.