clanak False

Obilazak Doma za starije osobe Lašćina

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je gradilište novog Doma za starije osobe Laščina, koji će moći primiti 200 korisnika. 
28.06.2016.

Krajem studenog otvorit ćemo ovaj objekt vrijedan oko 100 milijuna kuna, koji će moći primiti 200 korisnika, rekao je jutros na obilasku gradilišta novog Dom za starije osobe Lašćina gradonačelnik Milan Bandić izrazivši zadovoljstvo dinamikom radova. Radi se o objektu visokog standarda, na odličnoj lokaciji u sjevernom dijelu grada, koji će korisnicima, uz smještaj,  pružiti sav popratni sadržaj, dodao je gradonačelnik, istaknuvši kako se uskoro kreće u realizaciju gradnje Doma u Markuševcu.

Kako je objasnila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna objekt će nuditi smještaj za 117 osoba koje trebaju pojačanu njegu, kao i dva specijalizirana odjela za  24 osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije.

Osluškujući potrebe građana, kroz godine iskustva, procijenili smo da je usluga stacionara i smještaja osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije najpotrebnija. Također Dom će imati 60 stambenih jedinica, od kojih čak 42 jednokrevetne i 9 dvokrevetnih soba, budući da je velika potražnja za jednokrevetnim sobama, rekla je pročelnica Fortuna. 


Gradske vijesti - 2016.