clanak False

Obilježavanje 55 godina tekstilnog studija i 25 godina Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Prigodnoj svečanosti obilježavanja Dan Tekstilno-tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prisustovao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
26.01.2016.

U povodu 55 godina tekstilnog studija i 25 godina Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prigodnom svečanošću obilježen je Dan Fakulteta, na kojoj je između ostalih visokih uzvanika, prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Pozdravivši okupljene, rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa, dekanicu Sandru Bischof, kao i ostale predstavnike Sveučilišne i akademske zajednice, zagrebački je gradonačelnik u ime Grada i svoje osobno svim profesorima, mentorima, djelatnicima i studentima čestitao na značajnim obljetnicama rada i poticanju izvrsnosti. Svojim doprinosom akademskoj ali i gospodarskoj zajednici postavljate pravi primjer, istaknuo je gradonačelnik, zaželjevši vodstvu Fakulteta još veliki broj obljetnica i nastavak daljnjeg ulaganja u obrazovne i istraživačke programe, jer oni su naša budućnost.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić podsjetila je kako je Grad Zagreb s Tekstilno-tehničkim fakultetom potpisao sporazum o suradnji na području znanosti i gospodarstva. Riječ je o studentskoj Zadruzi, koja se priključila gradskom natječaju za poticanje društvenog poduzetništva, a koja je dobar primjer organiziranja mladih u ostvarivanju zajedničkih projekata.

Izuzetno važna sastavnica rada Fakulteta povezivanje je znanosti, umjetnosti i primjena tehnike, rekao je rektor Boras, nadodavši kako mu je iznimno drago što se to događa upravo u Zagrebu, gdje je rad Sveučilišta utemeljen u društvu, te koji kroz suradnju s Gradom ostvaruje odličnu poveznicu s gospodarstvom.
 
Dekanica Fakulteta Sandra Bischof zahvalila je na kontinuiranoj podršci gradonačelniku Bandiću, koji je tijekom dugogodišnje suradnje uvijek imao razumijevanje i pomagao u svim projektima i planovima Fakulteta. Napomenuvši kako su čak osam studenata Tekstilno-tehničkog fakulteta dobitnici stipendija Grada Zagreba, dekanica je zaključila kako su za današnju proslavu najzaslužniji upravo studenti.
 

Gradske vijesti - 2016.