clanak False

Oprema za operativne službe Grada Zagreba

Osam satelitskih telefona, satelitski terminal s pripadajućim komponentama te lutke za učenje oživljavanja i defibrilaciju dar je Grada Zagreba operativnim snagama, koji im je uručio gradonačelnik Bandić.
18.02.2009.


Osam satelitskih telefona, satelitski terminal s pripadajućim komponentama te lutke za učenje oživljavanja i defibrilacije, sve to uključuje oprema vrijedna 262.000,00 kuna s PDV-om, dar Grada Zagreba operativnim snagama, koji im je danas uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prema riječima pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića, nabava ove opreme jedan je od koraka u poboljšanju komunikacije i pravovremenog reagiranja u kriznim situacijama između operativnih službi, što ujedno znači i veću sigurnost za građane. Trenutno operativne službe imaju različite sustave komunikacija, a uporaba satelitske veze omogućit će da sve službe međusobno komuniciraju.

Sigurnost građana na prvom je mjestu jer nema ništa vrednije od ljudskog života, naglasio je gradonačelnik, a u takvim su situacijama promptnost i komunikacija najvažniji čimbenici.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Zagreb i Policijska uprava zagrebačka dobile su na korištenje po jedan satelitski telefon, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba pet telefona i satelitski terminal, a Ustanova za hitnu medicinsku pomoć jedan telefon i četiri lutke za vježbanje oživljavanja.

Kako se čulo, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i Policijske uprave zagrebačke u Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć bit će educirani za pružanje napredne prve pomoći na mjestu nesreće i katastrofe kako bi zbrinuli unesrećene do dolaska Hitne pomoći.

Inače, u redovito djelovanje Ureda za upravljanje u hitnim situacijama ulazi i opremanje partnerskih institucija, odnosno operativnih službi Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2009.